Nu när det är vinter och kallt bör man satsa på många, tunna lager av kläder för att kunna hålla värmen och samtidigt inte behöva ha allt för tjocka kläder på sig. Flera tunna lager gör att luften mellan de värms upp så att man kan hålla sig varm länge. Om det blir för varmt kan man enkelt ta av sig ett av plaggen i till skillnad från om man skulle ha en tjock tröja på sig. Det kan både vara bra på jobbet och när man tränar för att inte behöva blir för varm.

Oftast blir man väldigt frusen till en början och sedan kommer värmen, antingen när man har tränat ett tag eller när man kommer från kylan in i värmen. Att bara ha en tjock tröja ger heller inte lika mycket värme eftersom det inte kan samlas någon luft emellan flera plagg. Underst kan man ha någon typ av underställ och över det kan man till exempel ha två tröjor för att få värme från flera lager.

Det som många kan tycka är svårt med just vinterkläder är att kombinera värmande material med snygga kläder. Ofta behöver man ha lager på lager vilket kan kännas klumpigt och tjockt. Men att välja tunna kläder i rätt material gör att det inte behöver kännas otympligt. Det gäller att hitta material som andas så att man inte blir fuktig i kläderna. Det gör nämligen att kroppen börjar frysa och även fast man kan ha tagit på sig mycket kläder hjälper det inte mot kylan om man har fel material. På nätet kan man ofta hitta vinterkläder till bättre priser än i vanliga butiker.

Utbudet är också större och man kan hitta tjocka, varma jackor, skidkläder, vattentäta kängor och allt annat som behövs för att man ska kunna hålla sig varm under vinterhalvåret. Samtidigt som man lätt kan hitta moderiktiga klädesplagg och skor som är inne just nu. På vintern behöver man ha kläder i andra material för att hålla värmen och samtidigt inte bli för varm, ett bra alternativ är ull som kan hittas i alla möjliga sortsers klädesplagg.