Linnen används av både kvinnor och män och var från början avsett enbart som ett underklädesplagg. Vem minns inte nätbrynjan för män? Nej, den var aldrig avsedd att vara ett sexigt plagg, utan snarast är nätbrynjas uppgift att skapa ett luftutrymme mellan kroppen och tröjan eller skjortan som bärs utanpå, för att underlätta temperaturregleringen av kroppen. Lite orättvist får man kanske tycka att nätbrynjan hamnat på listan över hatade plagg.
Av kvinnor bars linnen under korsetten. De linnena såg ut som dagens linnen.

Linnen för kvinnor kan vara enkla, enfärgade, ofta i ett stretchigt bomullstyg. Axelbanden kan vara smala som bh-band eller ha några centimeters bredd. Linnen förekommer, förutom vanlig, klassisk modell även som halterneck och med så kallad brottarrygg. Som sommarplagg är ett enkelt linne perfekt, men linne kan även användas som lite mer festplagg om det till exempel är dekorerat eller sytt i ett lite exklusivare tyg.

Benämningen top kan innefatta en rad olika varianter av tröja. Främst avser man en tajt överdel med korta eller långa armar. Precis som linnet finns toppen som enkla, enfärgade varianter som ofta används som vardagsplagg. Men toppen är enkel att trolla med. Till kostymbyxor och kavaj kan en enkel top vara precis rätt.
Vardagslooken med jeans och en top är något många kvinnor gillar att klä sig i.
En top kan bäras under en ärmlös klänning och blir också supersnygg under en väst eller kofta.

Med ett linne eller en top är man alltid både snyggt och praktiskt klädd. Ibland är det svårt att förutspå hur vädret ska bli eller hur varmt eller kallt lokalen man ska vistas i kommer att vara. Då är toppen perfekt att ha under något som man kan ta av sig om det blir för varmt och ändå fortfarande vara snyggt klädd.

Troligtvis finns inte den kvinna som inte har ett mer eller mindre väl tilltagen basutbud av linnen och toppar i sin garderob.